علیرضا زاکانی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی صبح امروز با حضور در نشست خبری که تحت عنوان پرونده کرسنت و قراردادهای جدید نفتی در محل خبرگزاری فارس با اصحاب رسانه برگزار شد اظهار داشت: سال هاست که کشور در آتش اشتباهات گذشته می سوزد.

 

وی ادامه داد: مشکلات اقتصادی در کشور یک فوریت جدی و اساسی است با توجه به رفع آنها اولویتی است که با فوریت باید توسط مسئولان کشور در دولت و مجلس به انجام برسد.

 

زاکانی تصریح کرد: سلایق سیاسی در کشور تا پای صندوق های رای با هم رقابت می کنند پس دولت و مجلس وظیفه دارند که دست به دست هم دهند و خدمت به مردم و پیشرفت جامعه را دنبال کنند.

 

نماینده مردم تهران در مجلس بیان داشت: اتفاقاتی در حال رخ دادن است که آینده بسیار تاریکی را فرا روی کشور قرار می دهد لذا با عبرت از گذشته برای پیشگیری از اشتباهاتی که در آینده پیرامون قراردادهای نفتی جدید شاید رخ بدهد نیز این جلسه برگزار شده است.

 

دیگر پولی نداریم که از جیب مردم برای کرسنت 2و 3 هزینه کنیم!

وی تصریح کرد: امروز اگر مشکلات اقتصادی مشکل اول کشور است و اگر مردم عزیزمان در تنگنای معیشتی به سر می برند دیگر پولی در جیب نداریم که برای کرسنت دو، سه و چهار و ... از جیب مردم هزینه کنیم و حق نداریم که اشتباهاتی که در گذشته مرتکب شدیم و آقای زنگنه و دوستان شان آسیب جدی به حوزه نفت و گاز کشور زدند برای بار دیگر آن را تکرار کنیم.

 

زاکانی ادامه داد: از آنجا که دانستن حق مردم است و ما به عنوان نماینده مردم وظیفه داریم مطالبی که به نفع و صلاح کشور است را دنبال کنیم پس از اینکه مکرر تذکر داده شد که قراردادهای نفتی جدید چه تبعات بزرگی را در پی خواهد داشت و متاسفانه آقای زنگنه و دوستان شان بی توجه به نگاه کارشناسی نسبت به عقد این قراردادها پرداخت به واسطه روشن شدن این پرونده ها امروز به محضر شما رسیدیم.

 

 

 نمایندگان مجلس نامحرم هستند آن وقت امثال مهدی هاشمی محرم می شود

وی تصریح کرد: سوال ما این است که چرا این افراد به واسطه مهدی هاشمی محرم می‌ شوند و همه قراردادهای نفتی ایران در لندن در دست آنهاست در حالی که این اسناد در بازرسی کل کشور بلوکه شد و در دوره جدید بازرسی کل کشور مورد بررسی قرار گرفت؛ فراتر از آن انحصار در حوزه نفت و گاز است.

 

این نماینده مجلس بیان داشت: بی‌ سر و صدا تحت عنوان باشگاه نفت و نیروی ایرانیان انحصار جدی درحوزه نفت و گاز ایجاد می‌ کنند که با تغییر دولت ‌ها انحصار نفت و گاز کشور در دستان افراد خاص باقی بماند که رویش آنها در دوران ریاست قبل زنگنه بوده است و توانسته ‌اند از رانت سال‌ های 76 تا 84 از نفت و گاز و پتروشیمی کشور استفاده کنند و صاحب سرمایه چند هزار میلیارد تومانی شوند.

 

زاکانی افزود: قشر زیادی از مردم با سیلی صورت خود را سرخ نگه می ‌دارند تا آبروی خود را حفظ کنند که در این شرایط کسانی پیدا شده‌ اند همچون وزیر نفت که به دنبال کسب ثروت ‌های چند هزار میلیارد تومانی هستند.

 

50میلیادر دلار خسارتی که کرسنت به کشور وارد کرد

 

وی اظهار داشت: در کرسنت 50 میلیارد دلار خسارت شامل جرائم و عدم ‌النفع به کشور وارد شده که اگر یک حساب ریالی کنیم باید گفت صدها میلیارد تومان به کشور خسارت وارد شده است و چه کسی جوابگوی این خسارت است.

 

زاکانی بیان داشت: یقه ‌سفیدها و دزدانی که در گذشته با چراغ وارد شده بودند، توانستند سرمایه ملت را به تاراج ببرند.

 

وی تاکید کرد: قرارداد کرسنت خلاف مصوبه شورای اقتصاد بود به ‌طوری‌ که باید گاز میدان سلمان از مسیر قانونی به عسلویه می‌ رفت ولی مسئولان وزارت نفت این مصوبه را دور زدند و به شیوه ای حرکت کردند که گاز میدان سلمان را به سکوی مبارک برده و به امارات صادر کنند؛ قرارداد کرسنت این شرکت نتوانست به تعهدات خود عمل کند.

 

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: براساس الحاقیه پنجم قرارداد می ‌توانستیم این قرارداد را کنسل کنیم اما دیدیم که مسئولان وقت وزارت نفت تیم جدیدی را برای مذاکره با شرکت کرسنت معرفی کرد و در نهایت الحاقیه ششم که بسیار ننگین هم بود و به موجب آن قرارداد باید اجرایی می‌ شد امضا می‌ شود.

 

زاکانی تاکید کرد: باید شرایط به سمتی حرکت کند که دستگاه‌ های نظارتی بتوانند نسبت به محرمانه بودن قراردادهای جدید و حتی قرارداد کرسنت عکس ‌العمل نشان دهند؛ الحاقیه ششم زمانی که منعقد شد توسط مسئولان وزارت نفت محرمانه اعلام شد به همین دلیل آقای حمید جعفر مدیرعامل شرکت کرسنت توانست از طریق مفادی که در قرارداد محرمانه کرسنت وجود داشت به دادگاه لاهه علیه ایران شکایت کند.

 

زاکانی خاطرنشان کرد: در برخی از نشریات داخلی می‌بینیم مطالبی در خصوص قرارداد کرسنت منتشر می‌شود که پس از پیگیری های صورت‌گرفته، مشخص شد تمام این مطالب تنظیمات خود شرکت کرسنت است و این شرکت از طریق این مستندات به دنبال این است که بتواند کار خود را در دادگاه پیش ببرد.

 

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی افزود: وزارت نفت در قرارداد کرسنت و پیگیری آن کوتاهی کرد در حالی که می ‌توانست ادعای خسارت کرده و جلوی حرکت کرسنت را بگیرد اما متأسفانه می ‌بینیم عده ‌ای با رانت دنبال آن هستند تا پول و سرمایه مردم را از جیب ‌شان دربیاورند و به‌ عنوان خسارت به شرکت کرسنت پرداخت کنند.

 

وی تاکید کرد: امروز همان عناصر در حوزه نفت مشغول به فعالیت هستند و با قراردادهای جدید صنعت نفت به دنبال راه برای راه ‌اندازی یک هزار فامیل و شبکه‌ های اختاپوسی در صنعت نفت بوده تا بتوانند از این طریق فساد جدیدی را در کشور پایه‌ گذاری کنند.

زاکانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا وزارت نفت اصرار دارد که قراردادهای نفتی مجلس بررسی نشود و نماینده های مجلس از آن اطلاع پیدا نکنند تصریح کرد: متاسفانه دولت محترم که باید مشفقانه از او خواست که مردم و نمایندگان مردم را محرم بداند علاقه بسیار زیادی دارد که کتمان کاری کند و به هیچ وجه اقداماتی که انجام می دهد مورد رصد و نظارت قرار نگیرند.

 

نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: دیدید در بحث کرسنت یکی از این پرونده ها رونمایی شد لذا ابتدای امر بنده معتقدم که به واسطه روحیه کتمان کاری در دولت است که علاقه ای وجود ندارد که نمایندگان مردم به این قراردادها متوجه شوند و علت دوم هم اشراف داشتن آنها به اشکالات این قراردادهاست و ترس از آن است که اشکالات این قراردادها مشخص شود و سبب شود که این مسیری که برای مرتفع شدن جمعی طراحی شده این مسیر مسدود شود.

 

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا در حالی ابعاد کرسنت را مطرح می کنید که در آستانه انتخابات قرار داریم بیان داشت: ما سال‌ هاست که نسبت به پرونده کرسنت واکنش نشان داده ایم و خیانت‌ ها را آشکار کردیم چرا که برای امثال بنده دولت ‌ها تفاوتی ندارد.

 

زاکانی تصریح کرد: در گذشته نیز پرونده سایپا را به دادسرا بردیم و اگر هم راجع به کرسنت از ما شکایت شود قطعا استقبال می ‌کنیم؛ اسناد بسیاری برای خیانت ‌های کرسنت و قراردادهای جدید نفتی در اختیار داریم و در این زمینه هم آماده به رویت رساندن آن برای مردم ایران هستیم.

 

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: هیچ منعی از سوی شورای عالی امنیت ملی برای طرح موضوع فسادهای پرونده کرسنت وجود ندارد و برخی افراد در این زمینه مطالبی را در رسانه‌ ها منتشر کردند که حتی تولید این مطالب توسط رسانه ‌ها نبود چرا که توسط عناصر سودجو این مطالب منتشر شد.

 

از دل قراردادهای جدید نفتی ده ‌ها فساد کرسنت زاییده می ‌شود

وی بیان داشت: از دل قراردادهای جدید نفتی ده ‌ها فساد کرسنت زاییده می ‌شود و جالب ‌تر اینکه افرادی در انتخابات مجلس شورای اسلامی ثبت‌ نام کرده‌ اند که پول‌ هایی در ماجرای پرونده کرسنت به حساب شرکت ‌های وابسته به آنها واریز شده است.

 

زاکانی تاکید کرد: به عبارت دیگر در حالی ادعای فساد توسط برخی مطرح می ‌شود که در این باره هدایا و پول هایی دریافت کرده‌ اند؛ نگرانی‌ های بسیاری در این زمینه مطرح شده اما روحیه کتمان‌ کاری مانع از شفاف ‌سازی موضوع شده است.

 

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چرا زنگنه با وجود دست داشتن در پرونده کرسنت به دادگاه احضار نمی شود تاکید کرد: در این زمینه عده ‌ای خود را در یک حصار آهنی قرار داده‌اند.

 

وی ادامه داد: زنگنه در ماجرای کرسنت بوده و اطلاع داشته و حتی به ابهاماتی که پیش روی مجلس بوده نیز پاسخ دقیق نداده است.

 

وی از تلخ‌ ترین نکات در پرونده کرسنت را لیست تنظیم شده علی ترقی جاه همراه با حمید جعفر برشمرد و تصریح کرد: علی ترقی ‌جاه لیستی را با حمید جعفر تنظیم کرده بود که به ازای آن 7.15 میلیون درهم به حسابش در فاصله دی تا شهریور 84 ریخته شده است؛ در تعهدات ترقی ‌جاه که در لاهه صحت خط و امضای آن مشخص شد وعده شده بود که حمید جعفر با زنگنه دیدار کند.

 

وی مهمترین موضوع دیگر را الحاقیه 6 در پرونده کرسنت که در زمان زنگنه توسط جوادی امضا شد خواند و تاکید کرد: این مسئله ملت را از حقوق اصلی اش محروم کرد.

 

 

روحانی توان اداره وزارت خانه بدون زنگنه را ندارد

زاکانی با اشاره به 2 نامه روحانی درباره اسناد پرونده کرسنت یادآور شد: در اوایل دهه 80 آقای روحانی نکاتی را اشاره کردند که به درستی برخی اشکالات کرسنت را مطرح کرده بود این در حالی بود که آقای روحانی در دفاع از زنگنه اعلام کرد که حتی برای 2 ماه هم توان اداره وزارت نفت را بدون آقای زنگنه نخواهد داشت.

 

زاکانی افزود: آقای روحانی حساب ویژه‌ای در قبال توانمندی‌های آقای زنگنه و تیمش باز کرده بود و بعدها با وجود این موضوع بعد از 2 سال در دادگاه لاهه محکوم شدیم و قیمت نفت هم در بدترین وضعییت خود قرار گرفت.

 

وی رویه وزارت نفت و دولت را در قبال قراردادهای جدید نفتی و پرونده کرسنت کتمان‌کاری عنوان کرد و گفت: در این جریان اگر هم افراد خدومی مقابل این جریان بایستند، حذف می‌شوند که در این باره معاون حقوقی شورای امنیت ملی را با فشار بسیار زیادی را حذف کردند.

 

این نماینده مجلس گفت: دولت علاقمند است که در مسیر بررسی‌های پرونده کرسنت و قراردادهای جدید نفتی سنگ‌اندازی کنند و برخی از این مسئولان هم مسئولان وزارت نفت هستند.

 

وی گفت: برای 10 دقیقه سخنرانی در مجلس شورای اسلامی در مخالفت از زنگنه در روز رأی اعتماد بیش از 20 ساعت وقت گذاشتم و با کارشناسان و مدیران مختلفی صحبت کردم در حالیکه آقای زنگنه به سوالات پاسخ نداد.

 

زاکانی تاکید کرد: با وجود اینکه حق قانونی در جریان پاسخ اشتباه زنگنه به سوالم داشتم اما آقای لاریجانی و هیأت رئیسه این فرصت را به من ندادند.

 

وی زیان و عدم‌الانفع ناشی از پرونده کرسنت برای کشور را بیش از 50 میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: اگر گاز صادر شده در داخل کشور مصرف می‌شد و یا صادر و یا تبدیل می‌شد اعتبار و امکانات بسیاری برای کشور ایجاد می‌شد.

 در تلاش هستیم تا جایی که امکان دارد زنگنه استیضاح نشود

وی ادامه داد: ما به جای آنکه به دنبال استیضاح باشیم، قصد داریم که دولت بتواند خودش اصلاحات را انجام دهد و جلوی فساد را بگیرد، اما محض اطلاعتان باید بگویم همین امروز، قبل از آنکه در جلسه شما حاضر شوم، عده‌ای در مجلس شورای اسلامی به دنبال استیضاح بودند و هنوز این بحث ادامه دارد، اما به نظر می‌ رسد استیضاح ‌کنندگان سعی دارند از طریق تذکر کار را پیش ببرند و حتی ‌الامکان کار به استیضاح کشیده نشود.