نماینده جمهوریخواه در مجلس نمایندگان آمریکا در نامهای به «جان کری»، وزیر خارجه این کشور از او خواستهاند با صراحت از اقدام عربستان در قطع روابط دیپلماتیک با ایران، حمایت کند.
قانونگذاران مجلس نمایندگان آمریکا با بیان این ادعا که دولت آمریکا، تصمیمگیری در عرصه سیاست خارجی را تنها بر اساس توجیه شایستگیهای توافق جامع هستهای با ایران استوار کرده نوشتهاند: «این استدلال نادرست دولت، باعث جسور شدن ایران شده و این نقش این کشور به عنوان حامی تروریسم دولتی را توسعه بخشیده است.»
آنها در بخشی از این نامه مینویسند: «گزارشهای خبری حاکی است عربستان سعودی، همراه با بحرین، امارات، کویت و سودان روابط دیپلماتیک با ایران را بر سر رویدادی بینالمللی که از نگرانیها بر سر ادامه حمایت ایران از فعالیتهای غیرقانونی تروریستی نشأت میگیرد قطع کرده و یا کاهش دادهاند.»
قطع یا کاهش روابط این کشورها بعد از ورود عدهای از معترضان در تهران به داخل سفارت عربستان صورت گرفت.
معترضان، از اقدام عربستان در اعدام شیخ نمر باقر النمر، روحانی برجسته این کشور خشمگین بودند. ایران ورود معترضان به داخل سفارت را محکوم و بر پایبندی به تعهدات بینالمللی برای حفاظت از اماکن دیپلماتیک تأکید کرده است.
علیرغم انتقادهای بینالمللی از نقش عربستان در ترویج تروریسم، نمایندگان کنگره آمریکا در نامه روز جمعه خود این کشور را در تقابل با تروریسم و در حال جنگ با آن معرفی کردهاند.
آنها مینویسند: «این اقدامات دیپلماتیک (قطع روابط با تهران) تنها چند ماه بعد از آن صورت گرفت که عربستان ائتلافی متشکل از 30 کشور اسلامی برای مقابله با تروریسم تشکیل داد.»
قانونگذاران آمریکایی نوشتهاند: «ما منتظر پاسخ رسمی شما به اقدامات عربستان و دیگران علیه ایران هستیم. ایران، همراستا با اقداماتش در گذشته، کماکان توافقنامههای موجود را برای پیگیری اهدافش لغو میکند.»
آنها همچنین از دولت آمریکا خواستهاند ایران را به بهانه آزمایش موشکی تحریم کند. نمایندگان کنگره از اقدام دولت آمریکا برای آنچه به گفته آنها لغو تحریمهای ایران برای برنامه موشکی است انتقاد کردهاند.