سفارش تبلیغ
صبا ویژن
منوی اصلی
وصیت شهدا
وصیت شهدا
لینک دوستان
ویرایش
پیوندهای روزانه
آمار وبلاگ
  • بازدید امروز :66
  • بازدید دیروز :10
  • کل بازدید :327538
  • تعداد کل یاد داشت ها : 546
  • آخرین بازدید : 103/9/28    ساعت : 5:58 ص
مطالب پیشین
آرشیو مطالب
لوگوی دوستان
تدبر در قرآن
آیه قرآن
کاربردی

حجت‌الاسلام محمدرضا زائری روزنامه‌نگار و مدیر مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب با انتشار مطلبی در صفحه شخصی خود در اینستاگرام از رفتار شاهانه حسین فریدون برادر و دستیار ویژه رئیس جمهور انتقاد کرد و از حسن روحانی خواست وی را تأدیب نماید.

 

این کارشناس مسائل فرهنگی با تأکید بر لزوم برخورد ریشه‌ای با معضلات اجتماعی و اخلاقی نوشت: مفاسد اقتصادی و رفتارهای زشت غیر اخلاقی و بی ادبی، آرام آرام گسترش پیدا می کند و به فتنه‌ها و مصیبت‌های بزرگ می رسند!

 

 

اگر نخستین بار که «م. ه» پایش را جلوی دیگران روی میز دراز کرد، پدرش توی گوشش زده بود، شاید کار به اوین نمی رسید! اگر حالا هم جناب روحانی برای عاقبت کار خود اهمیتی قائل است و از آبرویش می ترسد، باید توی گوش برادرش بزند! لنگ دراز و رفتار شاهانه مال حکومت‌ طاغوت بود که طومارش را مردم انقلابی 37 سال پیش با خون خود در هم پیچیده‌اند! حالا اهم اگر کسی پایش را جمع نکند و شعور و ادب و فهم رفتار صحیح را نداشته باشد، کسانی هستند که او را درست و حسابی ادب کنند.





      

حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژه ای، سخنگوی دستگاه قضا در نود و سومین و آخرین نشست خود در سال 94 که ظهر امروز با اصحاب رسانه برگزار شد ضمن عرض تسلیت به مناسبت ایام فاطمیه اظهار داشت: حکم آقای بابک زنجانی و متهم دیگری که در این پرونده با ایشان محاکمه شدند در دادگاه بدوی صادر شد و دادگاه بدوی این سه متهم را مفسد فی الارض تشخیص داده و به اعدام محکوم کرد. علاوه بر اعدام به رد مال به شاکی شرکت ملی نفت ایران و همچنین به جزای نقدی معادل یک چهارم پول شویی نیز محکوم شدند.

 

وی ادامه داد: پرونده ارزی که معروف بود به پرونده ارزی محاکمه اش تمام شده و ان شاالله به زودی حکمش صادر می شود براساس حسابرسی و کارشناسی که انجام شد 181 میلیارد تومان درآمد من غیر حق و نامشروع برابر شده که این در پرونده 10 متهم محاکمه شدند و حکم شان به زودی صادر می شود 6 نفر آنها به صورت حضوری و با وکلایشان پرونده شان رسیدگی شد و 4 نفر از آنها چون فراری بودند به صورت غیابی طبق ضوابط حکم برایشان صادر شده و نسبت به آن 4 نفر فراری حکم غیابی است.

 

اژه ای در مورد شرکت تعاونی اعتباری ثامن الاحجج بیان داشت: آخرین خبری که در این خصوص دارم 147 هزار نفر از افرادی که سپرده داشتند تاکنون پول شان را گرفتند و توانستند پول شان را دریافت کنند مجموع پولی که دریافت کردند تا الان 380 میلیارد تومان است. قبلا میزان پرداختی‌ها در حد 3 یا 5 میلیون تومان بود اما اکنون تا 20 میلیون تومان هم پرداخت می‌شود و بالاتر می‌رود و امیدواریم با تلاش بانک مرکزی و دادستان همه سپرده‌گذاران به پولشان برسند.

 

سخنگوی دستگاه قضا با اشاره به مسئله پدیده شاندیز خاطرنشان کرد: براساس اطلاعاتی که گرفتم ستادی که در استان تشکیل شده و پشتیبانی که از طرف تهران می شد با اختیاراتی که هیئت مدیره آنجا در نظر گرفته هیئت مدیره جدید با تصمیم ستاد مربوطه انتخاب شد افراد شخصیت های حقیقی و حقوقی هم اعلام کردند برای سرمایه گذاری جهت اتمام پروژه و ان شاالله با توجه به تشکیل هیئت مدیره جدید و کسانی که اعلام کردند که سرمایه گذاری جدید حاضرند انجام دهند امیدوار هستیم که این پروژه هم بتواند به نحوی کار خود را ادامه دهد و مردم به حق خود و حقوق شان برسند.

 

وی در بخش دیگری از سخنانش افزود: تعدادی از متهمینی که از پرونده 3000 میلیارد تومانی کیفرخواست برایشان صادر شده بود و به دادگاه رفته بود 46 نفر که عمدتا متعلق به بانک صادرات هستند اعم از مدیر عامل سابق بانک صادرات و بعضی از کارمندان دادگاهی شان تمام شده ختم رسیدگی اعلام شده و ان شاالله به زودی آنها هم ظرف این هفته یا نهایتا هفته آینده حکم شان صادر می شود.

 

اژه ای افزود: متهمینی که به عزاداران امام حسین علیه السلام حمله کرده بودند در استان خوزستان در صفی آباد دزفول که منجر شد به شهید شدن دو نفر و مجروح شدن سه نفر پرونده آنها هم پس از شناسایی و دستگیری متهمین تکمیل شد کیفر خواست صادر شد و به دادگاه ارسال شد که ان اشالله دادگاه آنها در وقت مقرر برگزار شود.

 

سخنگوی دستگاه قضا بیان داشت: براساس قانون قوه قضائیه موظف است که هر سال بررسی کند و قیمت دیه را برای سال بعد اعلام کند با بررسی هایی که مدت هایی است صورت گرفته و در جلسه مسئولان عالی قوه قضائیه در هفته گذشته مسئولان ذیربط گزارش دادند و به لحاظ بررسی هایی که صورت گرفته میدانی و کارشناسی و با لحاظ تورم مبلغ دیه برای سال 95، 190 میلیون تومان در ماه های غیرحرام مشخص شد که طبیعی است در ماه های حرام یک سوم به آن مبلغ اضافه می شود.

 

وی همچنین ادامه داد: شهردار سابق در مهاباد که یکی از موارد وابسته به استان اصفهان است به قتل رسیده بود قاتلین آن اعم از مشاور، معاون و مباشر که در آن قتل به نحوی از انحاء دخالت داشتند اخیرا شناسایی و دستگیر شدند و مشخص شده تاکنون اظهاراتی که متهمین داشتند قتل شخصی و خانوادگی بوده است که در بازداشت هستند و در حال تحقیقات.

 

اژه ای تصریح کرد: طی سه ماه گذشته مواردی از کشف مواد مخدر به صورت عمده داشتیم چند مورد از آن که وزن زیادی داشته را اعلام می کنم تا ببینید ما با چه کسانی مواجه هستیم با قاچاقچیانی از این دست روبرو هستیم که حقیقتا هم کشور ما و هم سایر کشورها را به تباهی می کشانند و چنانچه این قاچاقچیان گنده مواد مخدر به مجازات برسند عده ای فریادشان بلند می شود که حقوق بشر در ایران رعایت نمی شود.

 

سخنگوی دستگاه قضا به مواردی از قاچاقچیان مواد مخدر در برج های 10، 11 و 12 سال 94 که تا دیروز کشف شده اشاره داشت و گفت: در 7/10/94 در کرج 1300 کیلو تریاک، مرفین و حشیش از یک محموله و چند قاچاقچی کشف شده است. در تاریخ 28/10/94 در جاسک 1929 کیلو تریاک در یک محموله کشف و ضبط شده است. در 28/11/94 نیز 275 کیلو هروئین در یک کامیونی که به ظاهر میوه حمل می کرده و این مقدار هروئین جاسازی شده بود کشف و ضبط شده و عوامل آن دستگیر شده اند که این مورد در بم صورت گرفته است. در منطقه رودبار جنوب در 15/12/94 یعنی همین روز گذشته 1345 کیلو تریاک کشف و ضبط شده است که این یک بخشی از کشفیات مواد مخدر است بنده به این عددها اشاره کردم که اگر این قاچاقچیان مواد مخدر به مجازات می رسند و کسانی که مدعی حقوق بشر هستند ببینند که آیا رها کردن این افراد خلاف حقوق بشر است یا دستگیر کردن آنها و مجازات شان.

 

وی در ادامه این نشست خبری به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.

 

اژه ای در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر تخلفات صورت گرفته در انتخابات اخیر بیان داشت: تا لحظاتی پیش که من کسب اطلاع کردم در مجموع استان های کشور 206 پرونده در رابطه با تخلفات انتخاباتی تشکیل شده که البته هنوز 5 استان خبر تکمیلی را نداده اند اگر آمار استان های باقی مانده در همین حد باشد مجموعا تخلفات انتخاباتی از سال های گذشته کمتر خواهد بود.

 

سخنگوی دستگاه قضا ادامه داد: در مناطقی که در رابطه با انتخابات درگیری صورت گرفته پرونده تشکیل شده اما در رابطه با مسائلی مثل خرید رای چون گزارش هایی از این دست بیشتر به مراجع نظارتی ارسال می شود به قوه قضائیه در این زمینه دو الی سه گزارش بیشتر ارائه نشده است.

 

وی همچنین در پاسخ به سوالی در رابطه با ادعای دو تن از نمایندگان مجلس مبنی بر دریافت پول های کثیف از آقای نوبخت دبیر کل حزب اعتدال و توسعه اظهار داشت: این موضوع مربوط به الان نیست همچنین این پول به شخص آقای نوبخت پرداخت نشده بلکه به حزب وی پرداخت شده بود مدت ها پیش فردی به حزب مزبور کمک کرده بود که این موضوع در دادگستری رسیدگی شد و پرونده آن مختومه شد و جرمی برای فردی در این رابطه احراز نشد.

 

اژه ای در ادامه در پاسخ به سوالی دیگر پیرامون این مسئله که امروز در مجلس تعدادی از نمایندگان از دخالت‌ های غیر قانونی وزارت کشور به وسیله استانداران شکایت کردند و اظهار داشتند که اغلب استانداران به نفع کاندیداهای مورد نظر خود در انتخابات دخالت کردند آیا قوه قضائیه در این زمینه ورود کرده یا خیر تصریح کرد: من بارها خواسته ام که علیه فرد و یا دستگاهی که خود حضور ندارد تا در مورد مطالب بیان شده دفاع کند و یا توضیحاتی ارائه دهد صحبتی نشود در مورد آنچه در مجلس مطرح شده نمی توانم اظهار نظری کنم چون آن را نشنیده ام و اطلاعی ندارم.

 

سخنگوی دستگاه قضا در خصوص اینکه آیا دادستان به عنوان مدعی العموم در ارتباط با صحبت های نماینده ارومیه (قاضی پور) و توهین وی به بانوان ورود کرده است یا خیر گفت: در این زمینه پرس و جو نکرده ام و اطلاع ندارم که مدعی العموم وارد شده یا خیر.

 

وی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه آیا دستگاه قضا برای اجرای صحیح مجازات های جایگزین حبس و موضوع فقدان ابزارهای نظارتی چاره‌ ای اندیشیده است یا خیر بیان داشت: در مورد بخشی از مجازات های جایگزین حبس باید زمینه فراهم شود و بخشی از آن به آمادگی دستگاهی بستگی دارد که باید متهم را برای کارکردن بپذیرد مثلا شهرداری ها، وزارتخانه ها یا مراکز عمومی و دولتی که در قانون پیش بینی شده است و در این زمینه آئین نامه نیز نوشته شده است و برخی هنوز اعلام نشده است بنابراین باید زمینه آن در این دستگاه ها فراهم شود.

 

اژه ای اضافه کرد: در بعضی موارد که منجر به محرومیت هایی برای متهم می شود گاهی مجازات های جایگزین به نفع متهم نیست مثلا یک فرد راننده است اگر بخواهند گواهی نامه اش را باطل کنند وی مطلقا نمی تواند رانندگی کند و اگر در اینجا بگویند ما تو را حبس نمی کنیم و جزای نقدی هم نمی دهیم اما گواهی نامه را باطل کنند این امر صحیح نیست بنابراین همه موارد به نظارت برنمی گردد البته باید به بحث نظارت هم توجه کرد و با سازوکاری که پیش بینی شده دادستان ها هم موظف به نظارت هستند.

 

سخنگوی دستگاه قضا در ادامه تصریح کرد: برخی از افراد در محیط سکونت خود امکان معرفی به محلی برای شغلی نیست مثلا امکان آن برای شهر همجوار وجود دارد که در اینجا نظارت ها مشکل تر می شود و باید نیابت قضایی داده شود.

 

وی ادامه داد: در جزای نقدی در برخی موارد فرد می گوید که امکان مالی دارد و با کارکردن جزای نقدیش را پرداخت می کند اما گاهی به قولش عمل نمی کند و یا کاری پیدا نکرده تا بدهی اش را پرداخت کند بنابراین در این موارد باید به صورت موردی وارد شد سیاست ما کاهش جمعیت کیفری است و به جای حبس مجازات های جایگزین بازدارنده می دهیم اما در برخی موارد مثلا در مجازات های برخی اشرار امکان حذف حبس وجود ندارد و حذف آن برای جامعه مضر است.

 

اژه ای در ادامه در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه آیا پرونده ای در قوه قضائیه در ارتباط با شایعه شدن مصرف و فروش مخدرهای صوتی در برخی سایت ها و نظارت بر عملکرد آنها تشکیل شده یا خیر اذعان داشت: طبق نظر کارشناسان ما مواد مخدر صوتی نداریم البته ممکن است برخی از اصوات مضر باشند اما در این خصوص پرونده ای به این معنا در دستگاه قضا تشکیل نشده است و به صورت رسمی ارجاع داده نشده است.

 

سخنگوی دستگاه قضا در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر آخرین وضعیت پرونده حمله به سفارت عربستان گفت: کسانی که در دادسرای تهران بودند به غیر از دو مورد با قرار مناسب تا روز دادگاه آزاد شدند چند نفری در بازداشت دادسرای ویژه روحانیت بودند که پیگیری کردم اما هنوز خبرش را نگرفته ‌ام.

 

وی در خصوص اینکه آیا پرونده ای در ارتباط اظهارات معاون رئیس جمهور (مولاوردی) در مورد وضعیت اعدام ها در سیستان و بلوچستان تشکیل شده یا خیر گفت: چنین ادعایی از طرف وی نقل قول شد البته نمی دانم چنین حرفی گفته اند یا خیر اما اگر چنین حرفی زده باشند همان طور که مقامات قضایی زاهدان آن را تکذیب کردند چنین چیزی صحت ندارد و دادستان زاهدان علیه وی گزارشی نوشته و تقدیم دادسرا کرده و طبعا در دادسرا رسیدگی خواهد شد.

 

اژه ای همچنین در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر آخرین وضعیت پرونده فساد 12هزار میلیاردی (پرونده کرمان) بیان داشت: صرف نظر از مبلغ آن پرونده در آستانه صدور کیفرخواست است و اگر کیفر خواست تا لحظه ای که در اینجا حاضر هستم صادر نشده باشد باید بگویم که به همین زودی صادر می شود.

 

سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به سوال یکی دیگر از خبرنگاران مبنی بر اینکه 4 نماینده مجلس به رئیس جمهور نامه نوشتند و ادعای رانت خواری نزدیکان دولت و دلالی فردی به نام (ن) مطرح کردند آیا گزارش آن به قوه قضائیه رسیده یا خیر و آیا شکایتی از طرف دولت علیه 4 نماینده حاصل شده یا خیر اظهار داشت: در این که آن نمایندگان نامه یا رونوشتی از نامه را به قوه قضائیه داده باشند اطلاعی ندارم و در مورد صحت آن نیز نمی توانم اظهار نظر کنم و باید مستندات را ببینم از طرف دولت نسبت به برخی از افراد و بعضی از نمایندگان مجلس شکایت صورت گرفته اما نمی دانم که مربوط به این نامه بوده یا خیر.

 

 وی در خصوص اینکه کمپین های متعددی برای رد صلاحیت نماینده ارومیه (قاضی پور) تشکیل شده آیا اگر خانم های رسانه ای در این زمینه شکایت کنند مدعی العموم به آن ورود می کند یا خیر گفت: اگر کسی مستقیم مورد اهانت واقع شده شکایت کند طبیعی است که مورد توجه واقع می شود و اگر فرد خاصی باشد و موردی گزارش شود مورد رسیدگی قرار می‌گیرد.

 

اژه ای همچنین در ادامه در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر اینکه گفته شده دستور دادستانی در مورد عدم حضور رئیس جمهور دولت اصلاحات در مراسمی صادر شده است و از طرفی شایعاتی در مورد حذف وی مطرح است آیا این امر صحت دارد تصریح کرد: دومین موردی که بیان کردید صحت ندارد و اولین مورد نیز خروج نبوده بلکه ورود بوده است و با دستور دادستان جلوگیری شده است و در موارد بعدی هم در خصوص مورد تصمیم گیری می‌شود.

 

سخنگوی دستگاه قضا در پایان در خصوص اینکه آیا با توجه به اظهارات وزیر کشور مبنی بر معرفی مسئولان متخلف در رابطه با پرونده پدیده شاندیز به دستگاه قضایی و شکایت 14 دستگاه دولتی در این زمینه آیا متهمان جدیدی به پرونده پدیده شاندیز افزوده می شود یا خیر؟ خاطرنشان کرد: من دیروز حضوری دادستان مشهد را دیدم و وی گفت مسئولان متخلف در پرونده مزبور تاکنون به دستگاه قضایی معرفی نشده اند و شکایت 14 دستگاه دولتی هم در این زمینه صحت ندارد.





      

رئیس جمهور در نشست خبری امروز در پاسخ به سوالی درباره ممنوع التصویری خاتمی گفت: قبلا هم گفتم که هیچ مصوبه‌ای درخصوص ممنوع التصویری "حضرت آقای خاتمی" وجود نداشته است. اگر مصوبه‌ای هم در این خصوص در دبیرخانه شورایعالی امنیت ملی وجود داشته باشد، غیرقانونی است. این سخنان بیشتر شبیه شوخی است.





      

انتخابات 7 اسفند به عنوان اولین انتخابات پس از برجام، نتایج غیرقابل پیش بینی زیادی داشت که تا مدت‌ها سوژه تحلیل‌گران سیاسی و اجتماعی خواهد بود. یکی از این نتایج غیرقابل پیش بینی دوم شدن رئیس مجلس در شهر قم و اختلاف معنادار آرای وی با نفر اول این شهر بود. از این رو با احمد امیرآبادی نماینده اصولگرا و نفر اول انتخابات مجلس در قم به گفت‌وگو نشستیم:

 

جناب امیرآبادی پیروزی شما در انتخابات قم را تبریک میگوییم، تحلیل شما از نتیجه انتخابات در قم چیست؟

از زاویه‌های مختلفی می‌توان به انتخابات نگاه کرد. یکی شخصیت‌ها و نامزدهایی که در صحنه بودند و دوم احزاب و جریان‌ها و گروه‌هایی که از این افراد حمایت کردند. سوم هم عملکرد نامزدها در ایام تبلیغات، به خصوص قبل از آن و ایامی که متصل به تبلیغات بود. گفتمانی که گروه ها برای تشویق مردم به رأی دادن انتخاب کردند هم قابل بحث است که در ادامه به آن اشاره می‌کنم.

 

این اولین باری بود که مجلسی هم سو با دولت شکل نگرفت. پیش از این مجالسی که شکل می‌گرفتند عمدتا برخاسته از دولت بودند. این را چه طور ارزیابی می‌کنید؟

فکر می کنم به عملکرد دولت برمی‌گردد که عملکرد مناسبی در این سال‌ها نداشته. دولت به مشکلات اساسی مردم توجه نکرده. تمام تخم مرغ‌های را در سبد برجام گذاشته است. مردم در روزهای اول مذاکرات خوش بین بودند، ولی روز به روز بدبین‌تر شده‌اند. مشکلات مردم در حوزه معیشت و اشتغال و اقتصاد زیاد بوده است. مردم آثار برجام و اقدامات اقتصادی دولت را در زندگی‌شان لمس نمی‌کنند.

به خاطر تبلیغاتی که انجام شداگر انتخابات بعد از لوزان برگزار می‌شد شاید 70 درصد طرفداران دولت رأی می‌آوردند. ولی اصل توافق که انجام شد مردم متوجه ماجرا شدند. شما به رفتار انتخاباتی مردم در سراسر کشور نگاه کنید. البته حساب تهران جدا است. فکر می‌کنم دوستان لیست داشتند، اما گفتمان نداشتند و نتوانستند مردم را قانع کنند. تهران به خاطر وضعیت خاصی که دارد معمولا وقتی مشارکت بالا باشد اصلاح طلبان رای می آورند. اما در سراسر کشور این‌گونه نیست. به همین جهت طرفداران دولت در این دوره برخلاف همه دوره‌ها اکثریت مجلس را در دست نگرفتند.

 

 

درباره تذکر شفاهی که در مجلس و در اعتراض به اعلام نتایج انتخابات دادید توضیح می‌دهید؟

ما فکر می‌کنیم در تجمیع نتایج عجله شد. دوستانمان در تهران می‌گویند وقتی در شعبه‌ای برای مثال نفر اولش عارف بوده، مثل شمردن پول! لیست را اسکناسی شمرده‌اند! و کل لیست را با هم در نظر گرفته‌اند. این نحوه شمارش غلط است. باید دقت بیشتری شود. قطعا آنهایی که از صندوق بیرون می‌آیند، محترمند. صحنه رقابت است، یکی رأی می آورد، یکی رأی نمی آورد. ولی این جور شمارش باعث شده تا امروز ده نفر اعتراض کنند. از اصولگرایان بذرپاش، زاکانی، ابوترابی، نادران و... اعتراض کرده‌اند که باید به صورت قانونی به آن رسیدگی شود.

تذکر ما از این باب بود. قم با این که تعداد صندوق‌هایش یک پنجم تهران است و تعداد کاندیداهایش هم کمتر است، نتایجش دیرتر اعلام شد. دلیل زودتر اعلام شدن تهران و دیرتر اعلام شدن قم محل سوال است و باید به آن پاسخ داده شود.

 

نتایج انتخابات در قم اتفاق بزرگ و معناداری بود. به نوعی دوم شدن آقای لاریجانی برایشان شکست محسوب می‌شود، در این باره توضیح می‌فرمایید؟

عوامل مختلفی باعث این اتفاق شد. من به قبل از انتخابات برمی‌گردم. نگاه دکتر لاریجانی بیشتر کشوری بود، اما نگاه بنده علاوه بر مسائل کلان، استانی هم بود. من یکشنبه تا چهارشنبه مجلس بودم. تمام کار و فکر و وقتم در مجلس بود.در این چهار سال حتی یک دقیقه تأخیر در صحن نداشته‌ام. تمام جلسات را حاضر بوده‌ام. حتی یک دقیقه غیبت نداشتم. از چهار ماه مرخصی که می‌شد در این چهار سال استفاده کنم، فقط دو روز را استفاده کردم. که یکی دیدار آقا رفتم. یک بار هم یک ربع بیرون از صحن بچه‌های دانش آموزان قم را توجیح کردم که برایم مرخصی رد شده! یک بار هم چهارشنبه برای پیگیری وضعیت زندانیان در عراق رفتم. مرخصی‌هایم همین‌ها بود. در بحث قانونگذاری و نظارت هیچ کوتاهی نداشتم. بابک زنجانی با نامه ما دستگیر شد. پول غیرقانونی که از کشور خارج می شد 70 میلیون درهم بود. نامه‌اش را بنده تهیه کردم که توکلی و نادران اصلاحیه زدند. یا همین نامه‌ای که اخیرا برای رئیس جمهور نوشتیم. ما وظیفه قانونگذاری و نظارت ملی را رها نکردیم.

از آن طرف هر چهارشنبه دیدار خانواده شهدا می‌رفتم بدون اینکه رسانه‌ای شود. پنج شنبه از تمام ادرات سرکشی می کردم و مشکلات مردم را پیگیری می‌کردم. ساعت 2 تا 4 مجالس ختم استان که بنده را دعوت می کردند حاضر می‌شدم. واقعا استراحت نمی‌کردم. عازم روستاها می‌شدم تا پاسی از شب. این برنامه همیشگی بود که هیچگاه قطع نشد. 150 روستای قم را رفتم. بعضی‌ از روستاییان می‌گفتند شما اولین کسی هستید که اینجا آمده‌اید!

 

خانواده تان اعتراض نمی‌کردند؟

13 سالم بود که جبهه رفتم. قبل از سوم ابتدایی چون پدر نداشتم سر کار می‌رفتم. کنار حرم دستفروشی هم کرده ام. نصف روز را کار می کردم. 16 سالم بود که ازدواج کردم. ضایعه نخاعی بودم و مجبور شدم با سن پایین ازدواج کنم. خانواده همراه من هستند.

 شنبه صبح تا ظهر مدیران استان را می خواستم و مشکلات را پیگیری می کردم. بعدازظهر با تشکل‌ها و شنبه‌ها هم با مساجد. در طول این چند سال با 200مسجد ارتباط داشتم. اینکه در کار کلان و مسائل ملی کار کارشناسی بودجه در رسانه و مناظره‌ها حاضر بودیم برای مردم جالب بود. تاکیدم این بود که نماینده مجلس باید در مسائل کلان و ملی پیگیر باشد، ولی سوای این موضوعات ملی، با مردم هم قطع رابطه نکند.

 

 

بعضی‌ها از این جنبه نماینده مجلس باید به مسائل ملی بپردازد را بهانه‌ای برای حضور نیافتن در میان مردم می‌دانند.

اگر کسی برود در حوزه انتخابیه‌اش کار کند و این طرف (مسائل کلان) را رها کند، غلط است. باید هر دو کنار هم باشند. خیلی از پیشنهادهای در سطح ملی برگرفته از دیدار با مردم بوده. در شهر قم به دیدار کارگری رفتم که دست و پایش در حادثه کاری قطع شده بود و با 80 هزارتومان بهزیستی و یارانه زندگی می‌کرد. پرسیدم چرا از بیمه کارگری استفاده نکردی که گفت 12هزار نفر در قم در نوبت بیمه هستند و نوبت به بیمه من نرسید! بعد از آن طرحی در مجلس نوشتیم و پیگیری کردیم و سهمیه بیمه کارگران ساختمانی را برداشتیم. آن دیدار مردمی ختم شد به نوشتن یک قانون ملی. یا پیرزنی آمد و گفت: هشت تا دختر دارم که سه تای آنها نیاز به جهیزیه دارند- جمعه روزی بود- بعد از نماز رقتم دیدم ایشان. پرسیدم درآمدتان از کجاست؟ گفت از یارانه. ببینید پیرزنی در منطقه شیخ آباد قم یک چنین وضعیتی دارد. این ها همه طرف ما قرار گرفتند. من در مجلس با قطع شدن یارانه مخالف بودم، چون خیلی از آدم‌ها مثل همین پیرزن با یارانه زندگی می‌کنند. اگر این یارانه را نگیرند، گذران زندگی شان از چه راهی باشد؟ باید کجا بروند؟ به چه کسی رو بیندازند؟

نکته بعدی اینکه آقای لاریجانی چون حضورش در قم کمتر بوده، در ایام انتخابات به یکباره حضورش بیشتر شد. تمام ادارات هم به کمکش آمدند و همایش‌های زیادی برگزار کردند. مردم اینها را دیدند. بنده که تمام جلسات استان را بلااستثنا شرکت می‌کردم، در این همایش ها شرکت نکردم. شهردار قم بعد از دهه فجر، جلسه بزرگی برای افتتاح پروژه‌ مونوریل گذاشت، موردی خود این دوستان با آن مخالف بودند! هرچه جلوتر رفتیم، بدبینی‌ها هم بیشتر شد. اینها قبل از انتخابات بود. شورای تأمین استان در ایام انتخابات یک منطقه‌ای را مشخص کرد و اعلام کرد کسی حق ندارد ستاد تبلیغاتی در این محدوده بزند. آقای لاریجانی اما در اینجا ستاد زد. من نامه اعتراضی نوشتم. بعد از سه روز دیدند که نمی‌توانند آن را جمع کنند. برای همین مصوبه را عوض کردند! ما نامه نوشتیم که شما زورتان نرسید، اما ما تحریم می‌کنیم و در اینجا ستاد نمی‌زنیم. من اگر جای آقای لاریجانی بودم حتما جلوی این رفتارهای ستادم می‌ایستادم.

 

چه قدر فکر می کنید نوع مدیریت و بازتاب رفتارهای سیاسی شان در مجلس باعث کاهش آرای ایشان شده؟ مثل ماجرای مدیریت برجام.

این موضوع برای آقای لاریجانی هم افزایش رأی داشت، هم کاهش رأی. اصلاح طلبان به جمع حامیان لاریجانی اضافه شدند. اما ریزش رای هم داشت که شما دیدید.

اینکه لاریجانی سرلیست اصلاح‌طلبان قم شوند عجیب نبود؟

امروز شنیدم که تکذیب کردند.

 

صرفا گفتند که من مستقل هستم.

استقلال به این معنا نیست که هر کی آمد و از اسم ما استفاده کرد چیزی نگوییم. بالاخره کسی که مستقل است اصولی در انتخابات دارد. اگر سازمان مجاهدین از من حمایت می‌کرد من نباید چیزی می گفتم؟ در قم بعضی‌ها گفتند می‌خواهیم با بنایی و لاریجانی لیست بدهیم. گفتم من قبول ندارم. خیلی از کاندیداها گفتند با هم پوستر بزنیم، گفتم نه.

به طرز عجیبی این دوره شام انتخاباتی زیاد دادند! همان نامزدهایی که شام دادند، بعضی شان با لاریجانی پوستر چاپ کردند. همه این‌ها موثر بود. آقای لاریجانی تلاش کرد بنایی را در جامعه مدرسین قرار دهد و رفتن بنایی و نرفتن ما عاملی بود که مردم نسبت به آن واکنش منفی داشتند.

 

اگر آقای آشتیبانی انصراف نمی‌دادند چه تاثیری در نتیجه انتخابات قم داشت؟

وقتی ساعت 5 انصراف ایشان اعلام شد ما شدیم دو نفر؛ بنده و آقای ذوالنور. یک نفر را باید پیدا می‌کردند. چون کسی نبود مردم یا بنایی را می نوشتند یا لاریجانی، که مردم ترجیح دادند لاریجانی باشد. به نظرم با این انصراف یک جا برای لاریجانی خالی شد.

 

دلیل انصراف شان چه بود؟

رئیس جامعه مدرسین گفته بودند که به نفع ذوالنور انصراف بدهید.

 

سایتی نوشته آرای قومیتی ترک زبان باعث شد که شما رأی بیاورید. این نگاه راشیستی از کجا آب می خورد؟

این حرف ها از آرمان های انقلاب دور است. بالاخره انقلاب برای پابرهنه هاست.  دوم اینکه جلساتی که با نخبگان داشتم خیلی بیشتر از آقای لاریجانی بوده. هم بین پابرهنه‌ها بودم، هم جلسات مستمر با هنرمندان، مداحان، کارگران و دانشجویان و مهندسین اصناف و اساتید داشتم. من در دانشگاه تدریس دارم مشکلات مردم از دانشگاه تا حاشیه قم یکی است.

 

برخی ها مشکل مردم را نمی‌فهمند. واقعا مشکل مردم حجاب است که اخیرا آن را مطرح می‌کنند؟ مشکل معیشتی و اعتیاد و ازدواج و بیکاری مسأله اصلی است. این حرف‌ها را مردم دوست ندارند. آنها مشکل معیشتی و اقتصادی دارند.

 

این تحلیل را قبول ندارم. تقریبا در اکثر صندوق های قم اول هستم. یعنی رأی من برای منطقه خاصی نیست؛ از روستاها گرفته تا مناطق محروم قم و مناطق برخوردار رأی اکثریت هستم. تقریبا در همه صندوق‌ها از آقای لاریجانی بالاتر بودم. این نگاه را قبول ندارم.

 

قهرمانان المپیک و قبولی دانشگاه ها در کنکور اکثرا برای بچه های منطقه محروم قم هستند که کمترین امکانات را هم دارند. در همین منطقه آذر یا نیروگاه اکثر قهرمانان ورزشی و مدال آوران قم حضور دارند. نماز جمعه همه آنجا پر می‌شود. این طور حرف زدن توهین به مردم است. این نخبگان کشور، این بچه ها، همان مستضعفان هستند. به این مناطق رسیدگی نشده. مقام معظم رهبری در سفر قم اسم بردند که باید به این مناطق سریع رسیدگی شود. اکثر نخبگان ما در آن مراکز هستند .کسی که قهرمان المپیک می شود یا بهترین رشته کنکور و بهترین رتبه و بهترین دانشگاه را قبول می شود، نخبه نیست؟ او بچه همان مناطق محروم است.

 

 

آینده مجلس را چه طور می بینید؟ به نظرتان آقای لاریجانی رئیس می ماند؟ کنش سیاسی آقای لاریجانی به چه سمتی می رود؟

فکر می‌کنم باید مواضع اصولگرایان شفاف باشد. مواضعمان در رابطه با آمریکا و مقاومت و اقتصاد مقاومتی باید مشخص شود. نماینده باید موضعش شفاف باشد. نباید دودوزه بازی کنیم. امیدواریم در مجلس آینده مواضع شفاف و روشن باشد. باید مشخص شود کی انقلابی هست و کی نیست. باید به این سمت و سو برویم. انقلابی یا غیرانقلابی، اصولگرا و اصلاح طلب دیگر با هم قاطی شده است. افراد مواضعشان را شفاف کنند. واقعیت این است که یک سری منتقد دولت هستند و یک سری حامی دولت. با این حال رفتارهای برعکس در مجلس شاهد هستیم، چون شفافیت نیست. واقعا نمی توانم بگویم رئیس مجلس چه کسی می‌شود.

 

آرایش فراکسیون و به ویژه فراکسیون اصولگرایان را چطور می بینید؟

فکر می کنم باید اسمش را بگذاریم «من انقلابی‌ام»! باید در قالب ارزش ها و آرمان های انقلاب باشد. عملا باید ثابت کنیم. با حرف نمی‌شود. نگوییم امام خامنه‌ای و جور دیگری عمل کنیم.

 

به دنبال فراکسیون دیگری هستید؟

اگر بگویند که شما باید در سوریه جان دهید، می‌رویم. مثل دوران دفاع مقدس. فکر می کنم باید یک فراکسیون قوی با افرادی که به آرمان‌ها و ارزش‌ها پایبند هستند و هر روز رنگ عوض نمی‌کنند، تشکیل دهیم. جمع می‌شویم با هم. حسنش این است که ما شخص پرست نیستیم. بالاخره جمع می‌شویم.

 

شما نامزد ریاست مجلس نمی شوید؟

نه.

خبرگان را چه طور ارزیابی می کنید؟آیا آقای هاشمی به آرمانهایش رسید؟

ما قم هستیم. این ها را خوب می شناسیم. درست است که آیت الله مصباح و آیت الله یزدی نتوانستند به خبرگان راه یابند، ولی فکر می کنم 10، 15 تا آیت الله مصباح و یزدی وارد مجلس خبرگان شدند. افرادی مثل آیت الله میرباقری و موسوی و خود آیت الله توکل. آیت الله شاهرودی. خیلی از این بابت نگرانی نداریم.





      

انتخابات هفتم اسفند را می‌توان یک «انتخابات زودهنگام»برای روحانی دانست، او این شانس را داشت تا پیش از خرداد 96، یک بار دیگر خود را در معرض آرای مردم قرار دهد. روحانی در میان منتخبین مردم تهران اول نشد؛ دوم هم نشد! روحانی بعد از آیت الله امامی کاشانی در جایگاه سوم ایستاد. مردی که سه سال پیش و تنها با سیصد هزار رأی بیشتر و کسب 50 به‌علاوه‌ی هفت دهم درصد آرا توانست به عنوان رییس جمهوری اسلامی ایران برگزیده شود، این بار حتی از تکرار همان رکورد ناپلئونی هم در تهران بازماند. انتخابات روز پنجشنبه حاوی پیام‌های روشنی برای آقای رییس‌جمهور بود، شاید به همین خاطر دیروز و در میان خودروسازان گفت: «انتخابات بسیار "معناداری" در ایران انجام شد، آرای مردم صدها جلد کتاب حرف و سخن و رهنمود برای همه ما دارد.»

 

چه شد؟ چرا روحانی در تهران باخت؟

در خبرگان تهران، آرای آیت الله امامی کاشانی بیشتر از روحانی بود؛ آیت الله دوست‌داشتنی تهرانی‌ها که در تمام این سال‌ها با خطبه‌های اخلاقی‌اش در نماز جمعه شناخته می‌شود، توانست از آقای رییس جمهور پیشی بگیرد، پیرمرد نه تبلیغات خاصی کرد، نه تریبون آنچنانی در اختیار داشت. مقایسه شود با روحانی، مردی که نه تنها خود مجری انتخابات بود، بلکه از حمایت یک لشگر رسانه و روزنامه و تبلیغات‌چی داخلی و خارجی و یک دوجین (!) سلبریتی هم برخوردار بود.

 

مجموع آرای مأخوذه در انتخابات مجلس خبرگان حوزه انتخابی تهران آمار 524/178/4 نفر شرکت کننده را نشان می‌دهد، که تنها تعداد 166/238/2 نفر نام حسن روحانی را روی برگه نوشته بودند، و  358/940/1 نفر از مردم تهران نیز اساساً کمترین اعتمادی به او نکرده اند. نباید فراموش کرد ایشان هم در لیست جامعتین، و هم در لیست هاشمی به‌صورت مشترک حضور داشت، این یعنی بخشی از جریان اصول‌گرا نیز به واسطه‌ی تعلقات سنتی به جامعتین، به ایشان هم رأی دادند. این که چه میزان از همین آرا به خاطر حمایت جامعتین، و چه میزان از به خاطر حمایت هاشمی و رسانه‌ها است، می‌تواند محل مناقشه قرار گیرد، با این همه بررسی برگزیدگان انتخابات در سایر حوزه­های انتخاباتی نشان می‌دهد، اکثریت قاطع نمایندگان مردم در مجلس خبرگان آینده از حمایت جامعتین برخوردار بودند.

 

جالب اما مقایسه‌ی این آمار با انتخابات ریاست جمهوری 92 است، روحانی در آن سال توانست 58 درصد آرا تهران را به خود اختصاص دهد؛ این در حالی است که آمار و ارقام از کسب تنها 53 درصد آرای تهران در انتخابات اخیر توسط ایشان خبر می‌دهد، 5 درصد اُفت محبوبیت آن هم در تهران، آن هم برای رییس جمهوری که تنها با 0.7 درصد بیشتر به قدرت رسیده فقط "معنادار" نیست؛ نگران کننده است! آماری که برای مشاورین و تبلغات‌چی‌های ایشان همان‌طور که روحانی روز گذشته نیز گفت، از صدها مجلد کتاب و جزوه ارزشمندتر است.

 

علی القاعده این روزها روحانی می باید بالاترین محبوبیت را در میان مردم داشته باشد، آن همه جار و جنجال، آن همه پروپگاندا برای برجام، آن همه تبلیغات؛ اما نتایج میدانی چیز دیگری را نشان می‌دهد!

 

چه شد؟ چرا روحانی در شهرستان‌ها هم باخت؟

گذشته از تمام این حرف‌ها، بررسی گرایشات سیاسی منتخبین مردم در شهرها و حوزه‌های انتخابی گوناگون در سراسر کشور نیز نشان می‌دهد، اعتدال‌گرایان در اقلیت مطلق قرار دارند. آن‌ها تنها توانسته‌اند 5 درصد کرسی‌های مجلس را به خود اختصاص دهند، حتی اگر قرار باشد تعداد منتخبین اصلاح‌طلب را نیز از سراسر کشور به این آمار اضافه کنیم، باز هم از عدد منتخبین منتقد دولت و اصول‌گرایان که حدودش نیمی از کرسی‌ها را در اختیار دارند کمتر خواهد شد. 

 

 

«دکتر روحانی یک هفته قبل از انتخابات 92، سه درصد رأی داشت که با حمایت من به بالای 50 درصد رفت» اکبر هاشمی گفته بود! جمله ای که خاصه این روزها و با توجه به نتایج به دست آمده در انتخابات هفتم اسفند بیشتر از گذشته به چشم می آید. به نظر می‌رسد حق با هاشمی است! روحانی در بدو رونمایی و در انتخابات 92 به تنهایی نمی‌توانست آراء خود را به تعداد انگشتان دست-درصد برساند، اما با حمایت تمام‌قد دوستان و بزرگترهایش و البته کناره‌گیری محمد رضا عارف از رقابت‌ها، توانست قدرت را به دست گیرد.





      
<      1   2   3   4   5   >>   >