سفارش تبلیغ
صبا ویژن
منوی اصلی
وصیت شهدا
وصیت شهدا
لینک دوستان
ویرایش
پیوندهای روزانه
آمار وبلاگ
  • بازدید امروز :40
  • بازدید دیروز :230
  • کل بازدید :326180
  • تعداد کل یاد داشت ها : 546
  • آخرین بازدید : 103/9/3    ساعت : 4:28 ع
مطالب پیشین
آرشیو مطالب
لوگوی دوستان
تدبر در قرآن
آیه قرآن
کاربردی

با داغ شدن تب مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5 پیامی در شبکه‌های اجتماعی مبنی بر نهایی شدن توافق هسته‌ای و در پیش بودن برنامه جشن از سوی دولت منتشر شد: «دوستان مطلع باشند! توافق ایران و 1+5 نهایی شده است اما دولتی‌ها انتشار خبر آن را به دلیل تلاقی با ایام شهادت امام علی(ع) به شب 23 ماه رمضان منتقل کرده‌اند چون برنامه جشن و سرور دارند. حسن روحانی هم نطق اعلان توافق خود را ضبط کرده است. برای خیابان‌ها هم برنامه‌ریزی کرده‌اند».

 

در این میان عده‌ای پا را فراتر گذاشتند و با انتشار تصاویر خودساخته مکان‌های برگزاری این جشن را نیز مشخص و در شبکه‌های اجتماعی منتشر کردند؛ تصاویر پیشرو در چند روز اخیر به سرعت در شبکه‌های اجتماعی بازنشر شده است. این درحالی است که سخنگوی وزارت کشور اعلام کرده است که: «جشن هسته‌ای در کار نیست».

 

حسینعلی امیری، با نزدیک شدن به مهلت پایانی تعیین شده برای توافق جامع هسته‌ای گفت که «دولت بنای برگزاری هیچ جشنی (برای توافق جامع احتمالی) را ندارد».

 

سخنگوی وزارت کشور درباره احتمال برگزاری جشن هسته‌ای پس از توافق هسته‌ای ایران و 1+5 گفت: «تا عصر روز یکشنبه هیچ درخواستی برای برپایی جشن هسته‌ای به وزارت کشور یا استانداری نرسیده است. هر تجمع از طرف احزاب یا تشکل‌های سیاسی به مجوز نیاز دارد. دولت هم بنای برگزاری هیچ جشنی را ندارد».

 

در ادامه این تصاویر منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی را مشاهده می‌کنید:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

آش نخورده «توافق» و دهان سوخته «ذوق زدگان»!





      

 

ایران؛ تنها امید آزادی قدس شریف

 

بنا به گفته سید حسن نصرالله، در متن توافقنامه ایران و 1+5 بندی بود که طبق آن، ایران اسرائیل را باید به رسمیت می‌شناخت اما ایرانِ امام خمینی هرگز به بندی اینچنینی رضایت نمی‌دهد چراکه در این صورت از دین خود خارج می‌شود.

 

وی شرط با فلسطین بودن را همراه ایران بودن ذکر کرد و گفت: نمی‌شود که با ایران دشمن باشید اما دوست مردم فلسطین باقی بمانید، چرا که ایران تنها امید باقی مانده برای آزادی قدس است.

 

سید حسن نصرالله با اشاره به مسأله سوریه گفت: مردم سوریه خواهان حل بحران در کشورشان هستند و آن‌ها به خوبی می‌دانند که راه‌حل نظامی جوابگو نیست و البته این را هم می‌دانند که چه کشورهایی مانع حل سیاسی این بحران می‌شوند.

 

وی از دشمنان سوریه خواست تا به به حرف مردم سوریه در طول پنج سال گوش فرا دهند که مدام می‌گویند: هرکسی بخواهد نظام سوریه را از راه حل نظامی ساقط کند هیچ گاه نخواهد توانست و هرکسی با مردم سوریه بماند دوام خواهد آورد.

 

موضع ایران و روسیه در قبال سوریه محکم است

 

وی با اشاره به اینکه موضع ایران و روسیه در قبال سوریه محکم است و حزب الله نیز همچنان در کنار سوریه است، گفت: ما از مطالبات مردمی برای اصلاحات در سوریه حمایت می کنیم ولی با ویرانی سوریه یا ارتش آن بخاطر سوریه، فلسطین و لبنان مخالفیم. ما در زیر خورشید می‌جنگیم و چیزی را مخفی نمی‌کنیم. جوانان ما که در سوریه شهید می‌شوند برای لبنان، فلسطین و سوریه شهید می‌شوند.

 

سید حسن نصرالله با بیان اینکه ما به دنبال حکومت و هژمونی نیستیم ابراز داشت: اما راه قدس از قلمون و الزبدانی و الحسکه می‌گذرد از این رو به سوریه رفتیم تا به فلسطین و قدس اشغالی برویم.

 

حزب الله، بشدت مخالف حمله سعودی به یمن است

 

دبیرکل حزب الله در ادامه با اشاره به اینکه حزب الله بشدت مخالف حمله عربستان به یمن است و خیلی روشن این حمله را محکوم می کند، گفت: نتایج عملیات طوفان قاطع و بازگشت امید را نفهمیدیم آیا نظام سعودی هم این را متوجه نشده است که این حمله چشم اندازی ندارد و سودش برای گروه‌های تکفیری است.

 

وی با اشاره به اینکه موضع ایران و روسیه در قبال سوریه محکم است و حزب الله نیز همچنان در کنار سوریه است، گفت: ما از مطالبات مردمی برای اصلاحات در سوریه حمایت می کنیم ولی با ویرانی سوریه یا ارتش آن بخاطر سوریه، فلسطین و لبنان مخالفیم. ما در زیر خورشید می جنگیم و ما چیزی را مخفی نمی‌کنیم. جوانان ما که در سوریه شهید می‌شوند برای لبنان، فلسطین و سوریه شهید می‌شوند.

 

سید حسن نصرالله با بیان اینکه ما به دنبال حکومت و هژمونی نیستیم ابراز داشت: اما راه قدس از قلمون و الزبدانی و الحسکه می‌گذرد از این رو به سوریه رفتیم تا به فلسطین و قدس اشغالی برویم.

 

وی افزود: جنگ سعودی علیه یمن به نبردی بدون هدف و جنگی صرفا برای انتقام تبدیل شده است و حالا عربستان باید از مرزهایش بجای فرار، دفاع کند.





      

افسران - مرتضی علی





      

به نقل از روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام، آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی در مصاحبه ای با روزنامه عربی الوفاق به سوالات خبرنگار این روزنامه عربی زبان در خصوص حمایت ایران از عراق، حمله عربستان به یمن و مذاکرات هسته ای پاسخ داد.

 

شرح کامل مصاحبه در ذیل می آید:

 

? اخیرا ویکی لیکس مدارکی را درمورد وزارت خارجه عربستان منتشر کرد و این یک سری مسائل را نشان داد؛ این چقدر بر وجهه عربستان تأثیر دارد؟

 

? خوب این جریان مضری است. آمریکا این کار را که علیه اش شد ضربه خورد ؛ آن کسی که این کار را کرده الان خودش یک مرکزی شده برای اینکه هرجا می خواهند از او استفاده بکنند؛ یک چنین ماجرایی را برایشان راه می اندازد؛ در عربستان بیشتر ازهمه ؛ چون عربستان یک کشور بسته ای بود و هست؛ روابط خارجی اش و این مذاکراتش ؛ این مکاتبات ؛ این اسنادی که کسی نمی داند داخل عربستان است ؛ کسی نمی داند ویا خیلی کم می دانند؛ اینها که باز شد؛ ضمنا یک زمینه ای شده که کسانی هم که می خواهند دروغ بگویند از این اسناد جعل می کنند و هرچه خواستند می گویند و هرجا خواستند ضربه بزنند یک چیزی منتشر می کنند حالا تا تکذیب بشه و مردم باور کنن.. یک نقطه ی فتنه ای درآمد و به جایی رسیده که می بینید. حالابرای عربستان سنگین تمام می شود و آثار منفی اش هم به این آسانی تمام نمی شود؛ کارهای مثبت شان را کسی تبلیغ نمی کند؛ منفی اش را تبلیغ می کنند.

 

? الان حمایت ایران از عراق در چه حدی است؟

 

? ما الان عراق را مثل خودمان مهم می دانیم؛ مثل کشور خودمان؛ اولا کشور واقعا مهمی است؛ هم از لحاظ نقطه جغرافیایی جای مهمی است؛ هم از لحاظ منابع طبیعی؛ هم مردمش؛ این مردمی که از هزاران سال پیش اینجا منشا تمدن بوده اند؛ قانون حمورآبی از آنجا آمده و عراقی ها هم مردم خوبی هستند.

 

در زمان صدام به دلیل قدرت دیکتاتوری صدام اینها یک مجموعه واحد بودند ولی بعد از صدام آن مجموعه 3 بخش یا حتی بیشتر یعنی 4 تا بخش متضاد شد وگاهی هم در حال جنگ که کم کم دارد خودنمایی میکند واین وضعشان نگران کننده است..

 

اگر ان شاءالله عقلانیت زعمای عراق ادامه پیدا کند و سعی کنند این اختلافات سطحی را حالا چه مذهبی؛ چه قومی؛ چه هر چیز دیگری را کنار بگذارند ویک وحدتی روی تمامیت ارضی خودشان ووحدت ملی شان ایجاد کنند عراق کاملا می تواند کشور نیرومندی در منطقه باشد؛ ارتباط ایران با عراق هم جدید نیست؛ در رژیم قبل هم ایرانی های زیادی آنجا بودند و عراقی های زیادی هم اینجا بودند؛ از زمان جنگ هنوز عده زیادی عراقی در ایران هستند و دارند مثل مردم ایران کار می کنند؛ مرزمان هم تقریبا رفت وآمدش آسان است؛ اعتاب مقدسی که آنجا هست و اینقدر برای مردم ما جاذبه دارد که شما می بینید در اربعین یا عاشورا چه خبر می شود؛ مردم اصلا عشقشان آنجاست؛ اگر روزی مرز ما با آنها لغو روادید شود؛ همیشه نصف مردم ایران در عراق هستند و نصف مردم عراق هم در ایران هستند ؛ بله کمک های ما جدی است و به هیچ چیز هم محدود نیست؛ هرچیزی که عراقی ها نیاز داشته باشند و ما امکانش را داشته باشیم به آنها می دهیم؛ و البته روابطمان هم با دولت عراق همیشه خوب بوده است ،البته آقای طالبانی هم یک بار جمله ای گفته بودند که غربی ها اظهار نگرانی کرده بودند که از اینکه شما دارید ایرانی ها را می آورید و این خطر است؛ چرا اینجور رفتار می کنید؟ او گفته بود: مگر ایرانی ها از عراق چه می خواهند؟ الان که همه مسئولین عراق از مریدهای ایران هستند؛ ایران چه احتیاجی دارد که برای ما خطر باشد؛ بهتر ازما دیگر دوست پیدا نمی کند؛ ماهیچ خطری از ایران احساس نمی کنیم ؛ او ما را نجات داده وبه اینجا رسانده و کمک کرده است.

 

و این حرف کاملا حکیمانه و درست است ما در عراق هیچ طمعی نداریم و از عراق هیچ خطری در شرایط فعلی برای خودمان حس نمی کنیم و حفظ عراق و امنیت عراق را امنیت خودمان می دانیم.

 

? به نظر شما با توجه به همزمانی جنگ عربستان علیه یمن با مذاکرات هسته ای در لوزان ؛ این امر چه ارتباطی با آغاز این جنگ دارد؟

 

? نمیدانم! با گروه جدیدی که در عربستان آمده اند فقط سلمان را در یک مهمانی که در ریاض بود چون ما را دعوت کرده بود یک بار باهم نشستیم و خیلی حرف زدیم که همین قدر می شناسم؛ و با بقیه اشان آشنایی هم ندارم ووقتی هم که می رفتم آنجا با آن نزدیکان بیشتر ملک عبدالله بود و اگر مسئولی هم داشتند، می آمدند. درست نمی دانم چرا این اشتباه را کردند ؛ گفتم که اشتباه است؛ البته ظاهرا اینها برای این است که فکر میکنند این حوثی ها شیعه هستند والبته خوب اینها (حوثی ها) که شیعه اثنی عشری نیستند و عمده آنها زیدی 4 امامی هستند ولی به هرحال به یک معنا شیعه هستند وجزو مجموعه شیعه حساب می شوند؛ منتها 4 امامی؛ احتمالا آنها بااین شرایطی که درست کرده اند با ایران ولبنان و عراق وسوریه و با همه احساس نگرانی می کنند.

 

گفتم در یمن اشتباه بزرگی کردند. بحرین نمونه خوبی است. آنجا بااینکه یک کشور عربی عضو شورای همکاری است ولی لشکرکشی کردند و آمدند علیه شیعه وارد شدند ودر یمن هم همینجور نگران هستند؛ به خصوص که یمنی ها ادعای ارضی هم در عربستان دارند؛ ولی حالا اشتباه کردند دلایلشان را هم درست نمی دانم؛ شاید هم تحریک شدند؛ خوب اگر منصور هادی می توانست بماند می ماند؛ حالا فرض کنید که عربستان کمکشان کرد مگر می تواند بماند؟

 

? آیا این جنگ با مذاکرات هسته ای ارتباطی داشت؟ چون گفته می شود که عربستان می ترسد ایران به توافقی برسد؛ می گویند که کشور عربستان و رژیم صهیونیستی از نتیجه این توافق می ترسند؟

 

? اگر هم می ترسند راهش همان است که باید از راه صداقت در بیایند. البته عربستان و احتمالاً دیگر کشورهای منطقه اشتباه می کنند چون ما که ترس نداریم؛ ما که بمب هسته ای را تحریم کردیم؛ چرا از ما بترسند. از اسرائیل باید بترسند.

 

البته عربستانی ها قبل از ما موشک های 3000 کیلومتر برد را از چین و جاهای دیگر خریدند؛ سلاح های بسیار پیشرفته، هواپیما و موشک ها و رادارهای پیشرفته و همه چیز هم دارند. پایگاه نظامی هم آنجا دارند؛ عربستان اصلا می داند که ایران تهدید نیست؛ ما اگر واقعا به فکر قطع کردن روابطمان با عربستان بودیم آن 400 – 500 نفری که در آن فاجعه مکه شهید دادیم به آسانی نمی گذشتیم؛ ولی بعد برای اینکه روابط دو کشور عادی باشد آن طور رفتار کردیم.

 

? در مصر انقلابی اتفاق افتاد و دومین رئیس جمهور هم بعد از انقلابشان آمد؛ چرا روابط این دو کشور بزرگ منطقه اینطور است؟ الان ایران وترکیه در خیلی از مسائل با هم اختلاف دارند ولی روابط خوبی دارند چرا ایران ومصر به یک روابط متوازن نمی رسند؟ و روابط محقق نمی شود؟

 

? البته باید این سوال را بیشتر از مصری ها پرسید؛ چون ما که خواستار توسعه هستیم؛ ما مردم مصر را عمدتا حالت اهل البیتی برایشان می دانیم؛ یعنی انها واقعا اکثرا عاشق اهل بیت هستند ومشکلی با مردم مصر نداریم؛ چون همسایه هم نیستید که اختلاف اینجوری داشته باشیم.

 

ولی آنها در مجموعه ای در یک سپهری هستند اولا آمریکایی ها آنجا خیلی متنفذ هستند و ارتش مصر را عمدتا آنها تامین میکنند و آنها هم این ارتباط را نمی خواهند؛ ثانیا الان با عربستان سعودی و بعضی جاهای دیگر هم باید همکاری کنند؛ ثالثا اشکالاتی مثلا از حضور ما در سوریه و لبنان دارند و اخیرا عراق هم اضافه شده ما در افغانستان هم این مشکلات را داشتیم آنها از طالبان حمایت می کردند ما موافق نبودیم و خودم با ملک عبدالله زیاد حرف زدم که دارید اشتباه میکنید ؛ در پاکستان باز یه نوع از این چیزا هست در بحرین ما به حضور نظامی شان معترضیم و مجموعه اینهابه اضافه آن نگرانی های بی ربطی که دارند. ما از همکاری با عربستان نگرانی نداریم با همین حکام جدیدشان می توانیم با هم کار کنیم و رفت و آمد کنیم.

 

? به نظر شما منطقه در خطر جنگ مذهبی است؟ به خصوص که برخی گروهای مخالف ایران خیلی مساله را ترویج میدهند و اینکه این مسأله حالا چه تاثیری بر روابط اسلامی – اسلامی گذاشته است؟

 

? الان از این جهت بدترین زمان است یعنی یک تهاجمی علیه شیعیان در سراسر این کشورها داریم می بینیم. یعنی شیعه را مخالف اصلی در نظر می گیرند و به انواع راهها دارند شیعه را در کشورشان تضعیف میکند در صورتیکه شیعه اصلا برای آنها نه خطری است نه مشکلی. اصلا در سیاست و ایدئولوژی شیعه این نیست که بخواهد با مسلمانان دیگر درگیر باشد یک اشتباهی است که اینها میکنند واقعا میتوانند روی بهترین دوست خود یعنی ایران حساب کنند. ولی در حال حاضر من احساس خطر می کنم. این اختلافاتی که دارد بیشتر می شود و گاهی به کشتار می رسد، ممکن است تعمیق پیدا کند.

 

? اگر شما بخواهید چشم اندازی از آینده روابط با عربستان بگوید چگونه آن را توصیف میکنید؟

 

? 5-6 سال پیش در دولت گذشته آخرین سفری که برای زیارت به عربستان رفته بودم. از من خواسته شده بود در این سفر مسائل اختلافی با عربستان را حل کنیم ما بعد از یک مراسم شام که مهمان آقای ملک عبدالله بودیم در یک جلسه طولانی تا نیمه شب خیلی دیر وقت آنجا نشستیم و ایشان هم با مشاورین نزدیکش بودند. وزیر خارجه، مقرن و خیلی های دیگر هم بودند. بحث کردیم و به راه حلی رسیدیم و راه حل ما این شد که بیاییم 6-7 کمیسیون مشترک تاسیس کنیم اولین و مهمترین اش برای امور مذهبی و به اصطلاح علمایی بود. یعنی علمای دو طرف یک کمیسیون داشته باشتد و اختلافاتی که ظاهرا شیعه و سنی دارند را بررسی کنند و راه حل برایش انتخاب کنند و مسؤولان دو کشور هم پشت این نظریات بمانند تا مشکلات را کاهش بدهیم. کمیسیون دوم، مربوط به روابط دو جانبه و همکاری کمیسیون اجرایی بود. همچنین یک کمیسیون برای لبنان، یک کمیسیون برای سوریه و یک کمیسیون برای عراق و یکی برای افغانستان و یک کمیسیون برای بقیه کشورها با هم مشترک داشته باشیم که دائما این کمیسیون ها با هم کار بکنند و جمع بندی کنند و نظرات را به هم نزدیک کنند و مقامات عالی کشور هم اینها را زیر نظر داشته باشند که ارتباطشان با مقامات عالی باشد.

 

این تصمیم خوبی بود که گرفتیم هردو گفتیم این راه نجات منطقه از اختلافات است ولی خوب من که امدم اینجا کسانی که بایست این کارها را اجرا می کردند، نخواستند انجام بشود و آقای سعود فیصل هم به دنبال من آمد که پیگیری کند و پیگیری هایی هم شد و جلسه سفر اولشان خوب بود ولی بعد، هم در آنجا یک مقداری مشکلاتی پیدا کرد و یک مقدار هم که ما مشکلاتی داشتیم وعملا بهم خورد. من این را میدانم که ما الان در عربستان اداره ای به وجود بیاید و اگر کار مشترکی را شروع کنیم، در همه دنیای اسلام میتوانیم اختلاف بین شیعه و سنی را کم کنیم. چون سوریه یک کشور مستقلی است نه ما و نه عربستان حق نداریم برویم و سرنوشت آنها را رقم بزنیم ما باید مواظب باشیم که آنجا اختلافات شیعه و سنی و این مسائل نباشد خودشان و مردم خودشان مسائل شان را حل کنند و به حل مشکلات کمک کنیم. عراق و لبنان هم همینگونه هستند جاهای دیگر هم همینطور است. بنای مان بر این شد من فکر میکنم همین حالا هم بعد از گذشت 5-6 سال میتوانیم این موضوع را دوباره احیا کنیم البته متناسب با اوضاع امروز منطقه.

 

? حضرت عالی روابط خوب و عمیقی با رهبر انقلاب دارید اگر برایتان امکان دارد این روابط را توصیف کنید ؟

 

? بله؛ ما از جوانی با هم دوست بودیم. من 5 سال از آقای خامنه ای بزرگترم. اولین ملاقت ما در درس خارج آیت الله داماد بود که باهم آشنا شدیم ؛ ایشان از من کوچکتر بود؛ بعد هم رفاقتها عمیق و در دوران مبارزه خیلی عمیق تر شد وبعد از انقلاب دیگر زیادتر شد ؛ در همه کارها باهم کار می کردیم؛ در جنگ ودر هرجا که شما فکر می کنید تا امروز ما همین ارتباطمان هست؛ اکنون من وجمعی که ایشان در مجمع منصوب کرده اند سیاست های کلی نظام را که در قانون اساسی از وظایف رهبری است؛ آماده می کنیم وبه ایشان می دهیم؛ و ایشان هم اگر تایید کردند، ابلاغ می کنند. عمده کار ما این است و نظارت بر حسن اجرای سیاست های کلی نیز با ماست که با واگذاری ایشان، باید نظارت کنیم که اجرا شود. درباره دیگر مسائل معمولی هم در ملاقات هایی که داریم، بحث می کنیم.

 

? رابطه عاطفی ودوستی تان را در یک جمله توصیف کنید؟

 

? عاطفی هم همانطور است؛ ما خیلی صمیمی هستیم؛ من و هم ایشان، همدیگر را خیلی دوست داریم؛ یک منظره کوچک آن در بیمارستان بود وقتی که ایشان جراحی کرده بودند عیادت من با ایشان در آنجا بسیار صمیمی بود و همان منظره ای شد که دیدید.

 

آیت الله هاشمی رفسنجانی: آیت الله خامنه ای جایگزینی به این آسانی ندارد

 

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به روابط صمیمانه اش با رهبر معظم انقلاب گفت: من معتقدم که در حال حاضر آیت الله خامنه ای در ایران جایگزینی به این آسانی ندارد؛ و ایشان الان محور اساسی هم برای حیات انقلاب و هم امنیت کشور هستند و ایشان مرکز مدیریت کشور است و ماهم باید به ایشان کمک کنیم.





      

افسران - تصویر نوشته های سیاسی امروز سری 1





      
<      1   2   3   4      >